Wykonanie
Ciekawy smak i specyficznepołączenie czynią zupęwyjątkową. Osobiście lubiętakie eksperymenty, ale zdajęsobie sprawę, że nie każdemuprzypadnie do gustu.Pół litra treściwego wołowegorosołu podgrzałam.Trzy
gruszki wraz ze skórąpokroiłam na cienkie plasterkiusuwając wcześniej gniazdanasienne. Włożyłam do
wywaru,gotowałam 5 minut na najmniejszympłomieniu ognia. Dodałam 100 g sułtańskich
rodzynków.1,5 szklanki
mleka wymieszałam z dwiema płaskimi łyżkami
mąki i łyżką
cukru. Gotowałam stale mieszając.Gęsty płyn połączyłam z rosołem, zdjęłam z ognia.250 g
wędzonego boczku pokroiłam na plastry, smażyłam na patelnido momentu, aż zrobiły się chrupiące.Zupę rozlałam do talerzy, przybrałam
boczkiem.Bardzo smacznie polecam :)