Wykonanie
autor pomysłu Viola
kolorowy makaron (np; świderki)
suszone pomiory w
oliwiekarczochy w
oliwiegrillowany
kabaczek w
oliwiegrillowana
cukinia w
oliwiekaparypesto z
bazyliiMakaron gotujemy w osolonej wodzie 8-10min. tzw al dente.
Pomodory,
karczochy,
kabaczek,
cukinie,
kapary odsączamy. Większe kawałki kroimy.
Dodajemy ugotowany
makaron, 2-3 łyżeczki pesto a jak zajdzie potrzeba to 4 łyżeczki (wszystko zależy od ilości
makaronu) i mieszamy.
Celowo nie podałam ilości składników, wszystko zależy od upodobań.Do mojej sałatki zużyłam cały słoiczek (285 g)
cukini oraz
suszonych pomidorów ponieważ je uwielbiam.
Karczochy,
kabaczek,
kapary po pół słoiczka, 4 łyżeczki pesto, to wszystko na 400 g
makaronu.