ßßß Cookit - przepis na Wspomnienie Malty

Wspomnienie Malty

nazwa

Wykonanie

autor pomysłu Viola
kolorowy makaron (np; świderki)
suszone pomiory w oliwie
karczochy w oliwie
grillowany kabaczek w oliwie
grillowana cukinia w oliwie
kapary
pesto z bazylii
Makaron gotujemy w osolonej wodzie 8-10min. tzw al dente.
Pomodory, karczochy, kabaczek, cukinie, kapary odsączamy. Większe kawałki kroimy.
Dodajemy ugotowany makaron, 2-3 łyżeczki pesto a jak zajdzie potrzeba to 4 łyżeczki (wszystko zależy od ilości makaronu) i mieszamy.
Celowo nie podałam ilości składników, wszystko zależy od upodobań.
Do mojej sałatki zużyłam cały słoiczek (285 g) cukini oraz suszonych pomidorów ponieważ je uwielbiam. Karczochy, kabaczek, kapary po pół słoiczka, 4 łyżeczki pesto, to wszystko na 400 g makaronu.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/10/wspomnienie-malty.html