ßßß
Na 4 porcje170 g kuskusu1 pęczek mięty - posiekać1 pęczek szczypiorku - posiekać1 żółtka papryka - oczyścić, pokroić w drobną kostkę1 czerwona papryka - oczyścić, pokroić w drobną kostkę3 pomidory - obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkęsok z połowy cytryny5 łyżek majonezu ( u mnie 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu )sól, pieprzKuskus zalać osolonym wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię, odstawić na 10 min do napęcznienia, a następnie wymieszać widelcem i ostudzić. Warzywa i zieleninę połączyć z kaszą kuskus, dodać majonez i wymieszać. Sałatkę doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed podanie schłodzić 1 godz.