Wykonanie
autor przepisu Viola
10
jajek1/2
czerwonej papryki1/2
żółtej papryki1/4
zielonej paprykiodrobina posiekanej świeżej
kolendry1 średnia
czerwona cebulasezamsól,
pieprzoliwa z oliwek8
jajek ugotować na twardo, 5
jajek zetrzeć na tarce o małych oczkach, 3
jajka zetrzeć na tarce o dużych oczka. 1/4 czerwonej i
żółtej papryki kroimy w drobną kostkę.Pozostałe części czerwonej i żółtej oraz
zieloną paprykę kroimy w bardzo cieniutkie paseczki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni. Tak przygotowane składniki mieszamy ze sobą,wbijamy 2
jajka, przyprawiamy i mieszamy.Dodajemy
sezam (wedle uznania) i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Smażenie-Pieczeniawersja INa patelni z
oliwą.Formujemy kotleciki, obtaczamy w
sezamie. Smażymy.
wersja IINa patelni grillowej bez
oliwyFormujemy kotleciki, tym razem bez obtaczania. Smażymy.
wersja IIIRozgarzć piekarnik na 190 stopni.Formujemy kotleciki, , wykładamy na blachę z papierem do pieczenia, posypujemy górę
sezamem. Pieczemy około 15-20min.
Jury w skład którego wchodził mój starszy syn, mąż i ja.Orzekło jednogłośnie.Dla naszej rodzinki najlepsza jest wersja I
A która z wersji jest dobra dlaTwojej Rodzinki ? :D