autor przepisu Viola1 spory kabaczek - przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć miąższ.200 g serka philadephia z suszonymi pomidorami i bazylią200 g świeżo startego seracheddar200 g świeżo startej marchwi5 suszonych pomidorów z oliwy - posiekać3 gałązki mięty (tylko listki) - posiekać1/4 pęczka natki pietruszki - posiekać1 jajkosólświeżo zmielony kolorowy pieprzsłodka papryka (przyprawa)Miąższ z kabaczka posiekać i wrzucić do miski, domieszać pozostałe składniki. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Przygotowaną masą napełnić nasze kabaczkowe naczynka ;)Wersja I - z piekarnikaPiec 20 minut w 200°C ( termoobieg180°C) we wcześniej nagrzanym piekarniku,następnie przestawić na funkcje grill, grillować 10 minut.Wersja II z mikrofaliWstawić do mikrofali na 15 minut na 1000W,następnie przestawić na funkcję grill, grillować 15 minut.Obie wersje faszerowanego kabaczka były bardzo smaczne,różnica w smaku była delikatna wręcz niewyczuwalna.Chyba zacznę częściej korzystać z mikrofali :D