Wykonanie
Składniki na 7 muffinekPuszka
fasoli dowolnego koloru3
jajka1/2 szklanki
mleka w proszku granulowanego, odtłuszczonego 0,08% tłuszczu na 100g2 łyżki
jogurtu naturalnego 0% tłuszczu, bez dodatku
cukru (jeśli potrzeba)3 łyżeczki
stewii w płynie1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1 łyżka
aromatu waniliowego (opcjonalnie)6 łyżek (mogą być kopiaste:) )
kakao odtłuszczonego, bez dodatku
cukruPrzygotowanie
Fasolę płuczemy i odsączamy a następnie gnieciemy - można ugniataczką do
ziemniaków, można w blenderze na masę - jak komu wygodnie. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wylewamy do formy. Może być z tego również ciasto :)Muffiny pieczemy 25-35 minut na 170-180 ̊Ciasto pieczemy 30-40 minut na 170-180 ̊Blat pieczemy 25-35 minut na 170-180 ̊Nie jemy na ciepło!

Ciasto jest pyszne - wilgotne i mięciutkie. Ma wyraźny
czekoladowy aromat i smak. Aż dziw bierze, że to ciasto jest z
fasoli!

Masa na blatKrem
waniliowy6 łyżek
serka homogenizowanego 0% tłuszczu, bez dodatku
cukru2-4 tabletki
stewii1 łyżka
aromatu waniliowegoSłodzik rozpuszczamy w odrobince gorącej
wody i mieszamy z resztą składników - gotowe.
Czekolada do ozdoby3 łyżki
kakao odtłuszczonego, bez dodatku
cukru2-4 tabletki
stewii2 łyżki
mleka w proszku, odtłuszczonego, granulowanego 0,08% tłuszczu na 100gTabletki
stewii rozpuszczamy w odrobince gorącej
wody i mieszamy z resztą składników. Dodajemy odrobinkę
wody aby uzyskać pożądaną konsystencję - gotowe.SMACZNEGO SIOSTRY!