Wykonanie
            
Składniki150g 
otrębów owsianych75g 
otrębów pszennych2 łyżki 
skrobi kukurydzianej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia5 łyżek 
mleka w proszku odtłuszczonego bez 
cukru2 łyżki 
serka homogenizowanego maksymalnie 3% tłuszczu, bez 
cukru1 
jajko1 łyżeczka 
oreganosól, 
pieprzwoda jako dodatek ziarna według upodobań (u mnie 
dynia w pestkach)PrzygotowanieSkładniki mieszamy i dolewamy powoli 
wodę do momentu aż ciasto nabierze konsystencji na kładzione kluski (lekko lejąca się papka). Pieczemy w formie wyłożonej papierem lub w silikonowej przez 20-30 minut w 180-200 stopniach ciepła. Forma jest prostokątna i duża - ciasto niewiele rośnie. Z wierzchu powinno się lekko rumienić. Jemy po ostygnięciu.

Taki 
otrębowy chleb kroję w "paluchy" i zajadam go do surówek lub samego. W smaku przypomina 
pieczywo razowe. W zależności od dodatków można kształtować smak - ten wyszedł "pizzowy" :)Przepisu użyczyła mi moja mama...z resztą i ona ten chlebek ze zdjęcia upiekła! ;)SMACZNEGO SIOSTRY!