Wykonanie
            
Przepis na chlebek dostałam od Wrobely, która chciała się z nami podzielić jego "smakiem". A smak to mnie zaskoczył, podejrzewam że jest to zasługa przypraw, bo smakuje bardzo włosko i jest lekko wilgotny, a ja uwielbiam wszystko co włoskie i z wielką przyjemnością pałaszuję kanapki przygotowane właśnie przy użyciu tego 
chlebka.Składniki:6 łyżek 
otrębów owsianych3 łyżki 
otrębów pszennych4 
jajka150 g 
serka homogenizowanego nisko tłuszczowego1 łyżeczka 
proszku do pieczeniamielona 
paprykapieprzsóloreganomielony 
czosnekDo miski sypiemy 
otręby, dodajemy 
jajka, 
serek homogenizowany, 
proszek do pieczenia oraz 
przyprawy, w ilości takiej jakiej lubicie daną 
przyprawę. Ja sypałam przeważnie po 1 łyżeczce tylko 
papryki dałam 2 łyżeczki, sugerując się Wrobelą która poradziła mi sypnąć jej trochę więcej no i oczywiście 
soli i 
pieprzu to tak po 1/2 łyżeczki.

Składniki na chlebek.............................................................Wszystkie wyżej wymienione składniki dokładnie mieszamy najlepiej przy użyciu miksera. Ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie foremka silikonowa więc nie musiałam niczego używać).

We foremce.............................................................................Chlebek pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 45- 60 minut. po upieczeniu chlebek powinien nabrać ładnego złoto-brązowego koloru.

Chlebek po upieczeniu.................................................................................Chlebek po upieczeniu dzielimy na trzy części pamiętając o tym że dziennie możemy zjeść tylko 2 łyżki 
otrębów owsianych i 1 łyżkę 
otrębów pszennych. Smacznego !!!

Pyszny chlebek..................................................................................

Jeszcze z bliska.............................................................................

I jeszcze jedno ujęcie..........................................................