Wszystkiego Najlepszego z okazji siedemnastych urodzin mojej córki Patrycji.Błyskawiczny, pyszny, leciutki jak puch tort z bezową nutką...dla Ciebie.przepis własnySkładniki:500ml śmietanki tortowej 36%400g greckiego jogurtu naturalnego3 łyżki cukru pudrusok z połowy limonki4 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek wody6 dużych bezów200g herbatnikówpetit beurredwie garście borówek amerykańskichdwie garście malinPrzygotowanie:Cukier puder zmieszać z jogurtem, wcisnąć sok z limonki. Ubić na sztywno śmietankętortową, następnie zmieszać ją z jogurtem. Wodę zagotować, odstawić z ognia i wsypać żelatynę, mieszać aż dobrze się rozpuści, schłodzić i dodać do masy śmietanowo jogurtowej. Zmiksować całość i odstawić.W tortownicy ułożyć herbatniki tak by jeden pokrywał drugi, następnie rozkruszyć na herbatnikach dwa bezy i wylać masę. Na wierzchu rozkruszyć resztę bezów, posypać malinami i borówką i odstawić na 2 godziny do lodówki.Smacznego:)