Wykonanie
330 ml
śmietany 30 %1/2
jogurtu greckiego - 200 ml2 szklanki
malin5 łyżek
cukru pudru170 ml
śmietany 12 % - 1/2 dużego opakowania2 łyżki
żelatynySposób wykonania:
Śmietanę 30 % wlewamy do naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 200 ml
jogurtu greckiego i 170 ml
śmietany 12 %. Mieszamy. Dodajemy 2 szklanki
malin, miksujemy.W 5 łyżkach
wody rozpuszczamy 2 łyżki
żelatyny. Zostawiamy na kilka minut, żeby napęczniała. Następnie gotujemy na małym ogniu, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy do malinowej masy. Dorzucamy także 5 łyżek
cukru pudru.Wylewamy w szklanki i wstawiamy do lodówki. Jeżeli chcemy na wierzchu udekorować
malinkami to polecam wyjąć po 30-45 min, jak masa zacznie gęstnieć. Następnie wkładamy jeszcze na 2,3 h.