Wykonanie
Dobry, lekki i przede wszystkim bardzo szybki deser dla niespodziewanych gości. Wariacje mogą być różne, w zależności od tego, jakie
owoce macie akurat zamrożone - ja uwielbiam z
jagodami.. Przepis Nigelli.Składniki na 6 porcji:250 g
malin, zamrożonych lub świeżych4 łyżeczki
cukru pudrukilka
ciastek owsianych (użyłam Digestive), pokruszonych500 g
greckiego jogurtuMaliny z
cukrem pudrem zmiksować przy pomocy blendera na gładki sos (z zamrożonymi zajmie to więcej czasu), nie trzeba przesiewać.Przygotować 6 szklanek (pojemność 150 ml), do każdej nałożyć 2 łyżeczki puree z
malin, na to kilka łyżek
jogurtu, posypać okruszkami z
ciastek, i jeszcze po jednej warstwie
malin,
jogurtu i
ciastek.Smacznego :)* na tej stronie możecie obejrzeć krótkie video Nigelli z przygotowywania tego deseru (niestety nie
mogę go wkleić na bloga)