Wykonanie
Kawa przywędrowała do mnie ze sklepu Coffea Arabica w którym znajdziecie również przepisy na ulubioną...English Breakfast Coffee, po turecku i francusku.Co Wy na to? wypróbujecie?Myślę, że warto! i serdecznie polecam!Coffea Arabica to bardzo wykwintne, ekskluzywne, zarniste
kawy.
Kawa bez goryczy, którą osobiście z czystym sumieniem
mogę polecić wszystkim smakoszom
kawy. Niekiedy zdarza się, że
kawa jest wysoko palona a przy tym dość mocna,ja zdecydowanie wolę
kawy kremowe ale te otrzymane maja ciekawe smaki...
czekolady, karmelu...nawet pachną kwiatami!Są naprawdę zaskakujące!Zestaw, który otrzymałam zawierał trzy opakowania...z Kolumbii,
Brazylii i Etiopii i przeniósł mnie w piękną egzotyczną podróż...Do mojej
kawy upiekłam
kawowe mini serniczki w kształcie babeczek...które jak zwykle zakończyły się porażką gdyż straciły na fakturze podczas odwijania z nichmuffinowego papierka :) ale w smaku bardzo dobre!* W piątek
kawowy konkurs, na który serdecznie zapraszam!
Kawowe serniczkimojego przepisuSkładniki: na 12 sztuk100 g pokruszonych
ciastek500 g
serka waniliowego2
jajka1/4 szklanki słodkiej
śmietany4 łyżki zaparzonej
kawy Arabica Excelso2/3 szklanki
brązowego cukru5 łyżek płaskich
białego cukru1,5 łyżki
mąkiPrzygotowanie:
Ciastka pokruszyć na piasek.Na dno papierków nasypać pokruszone
ciastka.
Śmietanę podgrzać w małym garnuszku, dodać
kawę, wymieszać, zdjąć z ognia.Zmiksować
serek,
jajka, masę
kawową, oba
cukry i
mąkę.Masę
serową przelać do papilotek, do 4/5 ich wysokości. Piec w temperaturze 170ºC przez około 35 minutPo upieczeniu wierzch udekorować
jogurtem naturalnym i ziarenkami
kawy.