Wykonanie
Zupy ostatnio mają przewagę w moich postach...z wielu powodów!Pierwszym powodem to zimowy chłód, który zaleczam gorącą zupą!Drugim powodem jest fakt iż jestem straszną zupiarąa trzecim powodem są organizatorzy konkursów, którym nie umiem się oprzeć:-)) i właśnie tę zupę pozwalam sobie dołączyć do akcji
winno serowej!
mojego przepisuSkładniki: na dwie osoby1 szklanka rosołu przygotowałam wcześniej1/2 szklanki białego
wytrawnego wina użyłam Chenin Blanc1
serek topiony kremowy1
serek Creme de
Camembert2 ząbki
czosnku1 łyżka
masłapieprz, szczypta
płatków chilli1 plasterek
szynki parmeńskiej na porcję zupyposkubany
żółty ser na wierzchPrzygotowanie:
Czosnek zmiażdżyć, zeszklić na
maśle.Rosół wlać do garnka, dodać
serki i na małym ogniu doprowadzićdo stopnienia.Następnie dodać
wino, zrumieniony
czosnek wraz z
masłem,doprawić
pieprzem,
chili i nałożyć do miseczki u mnie były to
kubki.Każdy kubek udekorować resztą
chilli, włożyć zawiniątko
szynki parmeńskiej i poskubać
żółty ser na wierzch.Smacznego!Przepis dołączam do akcji: