Wykonanie
Przepis dedykuje Milenie, która mnie zadręczała dodaniem wpisu podczas gdy je dekorowałam!- przez Ciebie Milka miałam drganie ręki :-)


Pierniczki. ok. 100sztSkładniki:20 dkg
mąki pszennej25 dkg
mąki razowej30 dkg
miodu15 dkg
cukru pudru15 dkg
masła1
jajko2 łyżeczki
sody oczyszczonej60 gr
przyprawy do piernika2 łyżki
kakaoPrzygotowanie:
Miód podgrzać, dodać
masło, ostudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami, wyrobić, aż ciasto będzie jednolite w przekroju Wałkować podsypując
mąką na grubość około 2-3 mm, ale można grubsze - grubsze są bardziej miękkie po upieczeniu. Wykrawać pierniczki.Piec około 8 - 10 minut w temperaturze 180ºC, jSmacznego :)Dodaję do akcji: