Wykonanie
Męska szkoła gotowania nadal funkcjonuje w moim domu, mężczyzna też chce się pochwalić swoimi umiejętnościami i tutaj muszę oddać ukłon bo
serka takiego to ja dawno nie
jadłam! takie rzeczy to robi mój kucharz czyli połówek :) Nie jest to typowy
ser z podpuszczką ale i taki jest w planach za jakiś czas, jak połówkowi się znów zachce :) za to rano zjadłam najlepsze śniadanie świata, niby zwykłe ale niezwykle smaczne, delikatne, kremowe, pyszne! i nie wymaga wielkiego kulinarnego wysiłku :) kanapka
chrupkiego chleba z domowym
serkiem i
pomidorem to niebo w gębie:)
przepis własny RafałaSkładniki:2 opakowania
jogurtu greckiego (po 400g każdy )odrobina
soligazachrupki chlebek ( użyłam firmy Kupiec )
Jogurt wymieszać z
solą, przełożyć na gazę, zawiązać i powiesić w miejscu gdzie może odciekać z niego
woda.
Serek wisi ok 1,5 dnia i jest gotowy do spożycia. Nie ma konsystencji
twarogu, jest bardzo kremowy i lekki.Smacznego :)