Wykonanie
Niedzielny obiad za nami, prawdę mówiąc był pyszny a
sałatkę którą prezentuję to tylko dodatek do całego dania więc łatwo się domyślić, że obiad w całości miał smak orientu co niezwykle lubimy.
Sałatka godna polecenia, lekka, łagodna i super się komponuje z daniem nieco ostrzejszym..łagodzi nasze podniebienie:) w zasadzie to można ją jeść i jeść!

przepis własnySkładniki: na 4 spore porcje2 słoiki
kiełków soigarść
grzybów mun2 średnie
marchewki1
czerwona papryka1
zielona papryka3 łyżeczki
miodu lipowego3 łyżki
octu ryżowego3 łyżki
oleju sezamowego2 łyżeczki
sosu sojowego jasnegosok z jednej
limonki + plasterek do dekoracji
sól do smaku
Grzyby mun zalać wrzątkiem, odczekać chwilę następnie odsączyć z
wody i pokroić w paski.
Kiełki odsączyć na sicie z nadmiaru
wody i odstawić.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki,
marchewki zetrzeć maszyną na cienkie długie paski lub pokroić ręcznie. Wszystko razem połączyć w naczyniu. Przygotować z reszty składników marynatę, którą następnie zalać
sałatkę. Podawać od razu.Smacznego:)