Wykonanie
Wycwaniłam się i upiekłam najprostszą szarlotkę w świecie :) gotowe kruche ciasto, gotowy
mus jabłkowy od cioci ze słoika, kompot
morelowy także od cioci...juppi i jest pyszna domowa szarlotka :) Chyba przyznacie, że prosta i szybka, w sam raz do niedzielnej
kawy, na niedzielne leniuchowanie :)

przepis własnySkładniki:1 schłodzone gotowe kruche ciasto400g
musu jabłkowego3 łyżeczki proszku budyniowego o smaku
waniliowymcząstki
moreli z kompotu ( opcjonalnie )odrobina
cynamonucukier puder do posypania wierzchuubita
śmietana kremówka na wierzchPrzygotowanie:Kruchym
ciastem wyłożyć dno foremki kwadratowej, nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170" na 15 min. Resztę ciasta pokroić w paski i skręcić w spiralkę, włożyć do lodówki na czas pieczenia się
spodu.
Mus jabłkowy wymieszać z proszkiem budyniowym, wyłożyć na upieczony kruchy spód, na masę
jabłkową poukładać cząstki
moreli i ułożyć na krzyż paski schłodzonego ciasta skręcone w spiralki.Ponownie włożyć do piekarnika na 20- 25 minut do czasu aż ciasto na wierzchu będzie lekko złote.Ubić
śmietanę kremówkę na sztywno z odrobiną
cukru. Upieczone ciasto schłodzić, oprószyć
cukrem pudrem, pokroić na kawałki. Na każdą porcję położyć jedną łyżkę ubitej
śmietany i oprószyć dodatkowo
cynamonem.Smacznego :)