Wykonanie
No i się ukręciłyPrzepis pochodzi z książki mistrza Michel`a Roux „Jajka”. Jeszcze nie spotkałam się nigdzie z
lodami cynamonowymi dlatego postanowiłam je zrobić. W kolejce czekają
lody imbirowe, herbaciane i
kasztanowe.Maszynka do
lodów to super wynalazek – można eksperymentować ze
smakami jakie tylko się wymarzą i wiadomo, że wszystkie składniki są naturalne. Niech mnie tylko ktoś nauczy robić ładne kulki
lodowe… jakbym nie próbowała – nie potrafię.

Składniki :1 porcja kremu angielskiego (zamiast
wanilii dodajemy lekko przełamaną laskę
cynamonu o wadze 20 g,100 ml
śmietany kremówki (niekoniecznie),Wykonanie :Krem angielski wlać do pracującej maszyny na
lody, po 10 minutach opcjonalnie dodać
śmietanę i kręcić do otrzymania właściwej konsystencji.

