Wykonanie

Pyszne
śniadaniowe pankejki z
jabłkiem przygotowane wg zasad Kuchni 5 Przemian; mam nadzieję, że nic nie poknociłam przy komponowaniu tego przepisu.W kuchni 5 Przemian ważna jest kolejność dodawania składników, ale można to danie oczywiście zrobić tradycyjnie, czyli mieszając po prostu wszystko razem i też będzie dobrze:)Składniki na jedną porcję, czyli ok. 5 placuszków:* 50 ml
wody źródlanej/mineralnej (sn)* 1 łyżka
mąki pszennej - typ 1850 u mnie (k)* 2 szczypty
kurkumy (g)* łyżeczka cukru/fruktozy lub nawet mniej (sł)* 1
jajko (sł)* 50 ml
mleka (sł)* 2 łyżki zmiksowanych
płatków owsianych (o)* szczypta
imbiru (o)* szczypta
soli morskiej (sn)* trochę
proszku do pieczenia (sn) - chociaż nie wiem czy potrzebny* 1/2 startego kwaśnego
jabłka (k)* szczypta
kurkumy (g)* 20 g
masła roztopionego (sł)Po kolei dodawałam składniki, mieszając masę po dodaniu każdego. Zostawiłam na ok. 1/2 godziny, a po tym czasie smażyłam (na suchej patelni) małe placuszki z obydwu stron, aż do zbrązowienia.

Na talerzu posypałam odrobiną fruktozy i polałam łyżeczką
miodu. Pycha! Pycha! Pycha!


„Istnieje standardowy albo konwencjonalny punkt widzenia.Istnieje osobisty punkt widzenia.Istnieje ogólny punkt widzenia, podzielany przez większość.Istnieje skrajny punkt widzenia, który podzielają nieliczni.Ale właściwy punkt widzenia nie istnieje.Zawsze masz rację. Zawsze się mylisz.Wszystko zależy od przyjętej perspektywy.W każdej dziedzinie postęp zawdzięczamy ludziom ze skrajnym lub osobistym punktem widzenia.”Paul ArdenKomentarze