Wykonanie

Odkąd mam mini piekarnik i kokilki, odtąd ciągle odkrywam nowe możliwości z tym związane.Do takich należą te właśnie zapiekane
owoce, które u mnie goszczą od kilku dni i nie zapowiada się, że przestaną.Za pierwszym razem miałam zapiec
maliny, które mi pozostały w zamrażarce jeszcze z jesiennych zbiorów. Miałam, bo nie zapiekłam, chociaż wyciągnęłam je z zamrażarki. Ale przypomniałam sobie o nich w momencie, gdy załadowane wsadem (bez udziału
malin) kokilki zapiekały się w piekarniku;)Na
maliny więc przyszła kolej później.Wersja ISkładniki na 2 kokilki:*
banan*
gruszka*
kokos* popping jaglany (albo
amarantusowy)* posiekane
migdały*
żurawina*
mandarynka* łyżeczka
masłaOwoce pokroiłam, umieściłam w posmarowanych
masłem kokilkach, dodałam na wierzch jeszcze wiórka
masła i zapiekałam ok. 10 min.
Mandarynki dodałam do już zapieczonego deseru.


Wersja IISkładniki na 2 kokilki:*
banan* mrożone
maliny* 4 łyżeczki
płatków owsianych (muszą być certyfikowane, wtedy deser jest bezglutenowy)* 2 łyżeczki
kaszki owsianej* łyżeczka roztopionego
oleju kokosowego* pasta tahini* ew.
miód (już do gotowego deseru)
Banana pokroiłam, ułożyłam na dnie, posypałam
malinami,
płatkami owsianymi i
kaszką, polałam roztopionym
olejem i gotową pastą tahini (jest oleista bardziej niż ta domowa). Zapiekałam 10 min.



Wersja IIISkładniki na kokilkę:*
banan* kawałek
mango* 2 łyżeczki zmielonych
migdałów* 2 łyżeczki zmielonego
siemienia lnianego* łyżeczka
oleju kokosowego* pasta tahiniPodobnie jak poprzednio
owoce umieściłam w kokilce, posypałam i polałam dodatkami.Świetne II śniadanie, albo i pierwsze, deser, podwieczorek! Będą kolejne wersje, tym bardziej, że teraz się zacznie
owocowy raj dopiero:)



I jeszcze dorzucam dzisiaj tj. 18 maja jedną wersję.Wersja IVSkładniki na kokilkę:*
banan* kawałek
mango* 2 łyżeczki zmielonych
migdałów* 2 - 3 łyżeczki
masła orzechowego* 1/2
kiwiPrzygotowanie jak w poprzednich opisach.


"Nie mam wyjątkowych talentów. Jestem tylko namiętnie ciekawy"
Albert Einstein