Wykonanie

I znów wariacja naleśnikowa na śniadanie, tym razem z
szynką.Składniki na jeden naleśnik/omlet:*
jajko* 2 łyżki
mąki pszennej typ 1850* 2 łyżki
mleka* ząbek
czosnku wyciśnięty#*
sól ziołowa* 2-3 plasterki
szynki* 1/2
cebuli*
papryka konserwowa*
koperek# raczej pominąć, gdy po śniadaniu będziemy przebywać wśród ludzi;)
Jajko,
mąkę,
sól,
czosnek i
mleko ubiłam trzepaczką przez chwilę i wlałam na rozgrzaną z odrobiną
oleju patelnię. Smażyłam na wolnym ogniu z dwóch stron, jednocześnie lekko przesmażając na drugiej patelni pokrojoną
szynkę z
cebulą.Usmażony naleśnik zdjęłam z patelni, nałożyłam farsz i posypałam
koperkiem. Zjadłam z wielkim smakiem:)Wygląda na to, że zmieniam sposób odżywiania, bo bez ciepłego śniadania źle się czuję w ciągu dnia, ciekawe...

"Dobre nawyki są tak samo proste do stworzenia, jak te złe." Tim McCarverKomentarze