Ostatnio kapusta pekinska miala goscinne wystepy na moim blogu rekodzeliniczym. Jak sie spisala mozna zobaczyc tutaj: Moje szydelkowe przygody . Nie wiele myslac wrzucilam pozostala kapuste do garnka i ugotowalam pyszna kapuste duszona- bardzo wam polecam! Najlepiej do najzwyklejszych kotletow mielonych. Kto chce uzyskac bardziej tresciwe i samodzielne danie moze dodac do kapusty jakies miesko, albo kielbase.Dla 4 osob:1 kapusta pekińska1 duża cebula2 ząbki czosnku4 łyżki masła1 łyżka koncentratu pomidorowegosólpieprzłyżeczka papryki słodkiejCzosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na patelni na maśle. Dodać kapustę pokrojoną w cienki paseczki. Dusić na wolnym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec doprawić i dodać przecier pomidorowy . Podawać na ciepło.Przepis z bloga: Ewusiowe smaki