Wykonanie
Oto sposob, zeby "oszukac" w kwesti pieczenia
ciasteczek. Pieczemy duza blache ciasta, kroimy go w kostke, oblewamy
czekolada i juz mamy krajanke, ktora udaje
ciasteczka. ;) Moja rodzina dala sie nabrac! ;) Sasiadka tez! :) Smakuja pysznie: mieciutkie z korzennym aromatem i
czekolada.

Na ok. 108 sztuk250 ml
mleka150 g plynnego
masla2 lyzki
miodu4
jajka350 g
maki300 g
cukru100 g mielonych orzechow laskowych1 lyzeczka mielonych gozdzikow3 lyzeczki
pryzprawy do piernikow1 opakowanie
cukru waniliowego1 paczka
proszku do pieczeniapoza tym:
polewa czekoladowa (mialam
mleczna, biala i ciemna)Wymieszac w misce mikserem skladniki ciasta i przelozyc do wylozonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 40x32 cm. Rozlozyc rownomiernie i piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 °C ok. 20 minut. Ciasto wystudzic i pokroic w kostke o wymiarach ok. 3x3 cm. Zanurzac w
polewie czekoladowej i pozostawic do wyschniecia na kratce kuchennej.Przepis dodaje do akcji:Przepis z: "Für Sie. Kochen&Verwöhnen. Die 100 besten Rezepte zu Weihnachten" nr. 5/2007