ßßß
Na forme o srednicy 26 cm:75 g surowej masy marcepanowej375 g masla475 g maki200 g cukru3-4 brzoskwinie (moga byc tez z puszki)1 opakowanie cukru waniliowego4 jajka3 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki mlekaMarcepan posiekac, dodac 200 g masla, 200 g maki i 50 g cukru. Zagniesc kruche ciasto i odstawic do lodowki.Brzoskwinie sparzyc, obrac ze skorki, wyjac pestki i pokroic na kawalki. Utrzec mikserem 175 g masla, 150 g cukru i cukier waniliowy na puszysta mase. Powoli wbijac pojedynczo jajka, dodajac naprzemiennie 275 g maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, ciagle ucierajac ciasto. Na koniec dodac 2 lyzki mleka i wymieszac.Ciasto wylozyc do wysmarowanej maslem formy i wygladzic. Wylozyc pokrojone w czastki brzoskwinie, a na nich ulozyc kruszonke z kruchego ciasta. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C ok. 45-50 minut.
Przepis z: "Tina. Backen" nr 4/2008Przepis uczestniczy w akcji: