ßßß Cookit - przepis na Piers kurczaka w ciescie francuskim z grzybowym nadzieniem

Piers kurczaka w ciescie francuskim z grzybowym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

Przepyszna propozycja, ktora zaczerpnelam od Edysi79- oryginal . Dokonalam kilku zmian- zamiast pieczarek u mnie suszone grzyby, szynka szwarcwaldzka, oraz pieczen jest dwupietrowa, jak na dole zobaczycie :) Pyszna propozycja, jak dla mnie dla conajmniej 4 osob :)
Na 4 porcje:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duży filet z kurczaka
garsc suszonych grzybow
1 cebula
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
sól i pieprz
olej
Ciasto francuskie rozmrozić, rozwinąć.
Grzyby namoczyc i podsmazyc na oleju z posiekana cebula.
Filet z kurczaka przeciąć na dwie części, oprószyć solą i pieprzem, podsmazyc z kazdej strony przez chwile na oleju. Pomiedzy obie czesci fileta wlozyc polowe nadzienia grzybowo-cebulowego, druga polowe ulozyc na wierzchu. Ułożyć na cieście francuskim. Wystające części ciasta pokroić na paski o grubości ok. 2 cm.
Przykryć plastrami szynki i zawinąć naprzemiennie w paski ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piec do zrumienienia ciasta, przez ok. 25-30 minut.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/01/Piers-kurczaka-w-ciescie-francuskim-z-grzybowym.html