Wykonanie

Przepyszna propozycja, ktora zaczerpnelam od Edysi79- oryginal . Dokonalam kilku zmian- zamiast
pieczarek u mnie
suszone grzyby,
szynka szwarcwaldzka, oraz pieczen jest dwupietrowa, jak na dole zobaczycie :) Pyszna propozycja, jak dla mnie dla conajmniej 4 osob :)Na 4 porcje:1 opakowanie
ciasta francuskiego1 duży
filet z kurczakagarsc suszonych grzybow1
cebula4 plastry
szynki szwarcwaldzkiej
sól i
pieprzolejCiasto francuskie rozmrozić, rozwinąć.
Grzyby namoczyc i podsmazyc na
oleju z posiekana
cebula.
Filet z kurczaka przeciąć na dwie części, oprószyć
solą i
pieprzem, podsmazyc z kazdej strony przez chwile na
oleju. Pomiedzy obie czesci fileta wlozyc
polowe nadzienia
grzybowo-
cebulowego, druga
polowe ulozyc na wierzchu. Ułożyć na cieście francuskim. Wystające części ciasta pokroić na paski o grubości ok. 2 cm.Przykryć plastrami
szynki i zawinąć naprzemiennie w paski ciasta.


Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piec do zrumienienia ciasta, przez ok. 25-30 minut.