ßßß
Przepyszna propozycja, ktora zaczerpnelam od Edysi79- oryginal . Dokonalam kilku zmian- zamiast pieczarek u mnie suszone grzyby, szynka szwarcwaldzka, oraz pieczen jest dwupietrowa, jak na dole zobaczycie :) Pyszna propozycja, jak dla mnie dla conajmniej 4 osob :)Na 4 porcje:1 opakowanie ciasta francuskiego1 duży filet z kurczakagarsc suszonych grzybow1 cebula4 plastry szynki szwarcwaldzkiejsól i pieprzolejCiasto francuskie rozmrozić, rozwinąć.Grzyby namoczyc i podsmazyc na oleju z posiekana cebula.Filet z kurczaka przeciąć na dwie części, oprószyć solą i pieprzem, podsmazyc z kazdej strony przez chwile na oleju. Pomiedzy obie czesci fileta wlozyc polowe nadzienia grzybowo-cebulowego, druga polowe ulozyc na wierzchu. Ułożyć na cieście francuskim. Wystające części ciasta pokroić na paski o grubości ok. 2 cm.Przykryć plastrami szynki i zawinąć naprzemiennie w paski ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Piec do zrumienienia ciasta, przez ok. 25-30 minut.