Wykonanie
Ostatnio robie sporo kanapkowych past, no i w ogole coraz bardziej mi smakuja takie wlasnorecznie zrobione "samarowidla" ;)Dla 4 osob:1 dojrzale
awokado2 lyzki
soku z cytryny1
jajko na twardo1
szalotka1 opakowanie naturalnego
twarozku do smarowania kaanpek (Philadelfia lub podobnego)szczypta
czosnku granulowanego (nie dodawalam)sol,
pieprzAwokado obrac, wyjac pestke, miazsz rozgniesc w misce widelcem i skropic
sokiem z cytryny.
Jajko obrac ze skorupki i rowniez rozgniesc widelcem,
Szalotke obrac, drobno posiekac, sparzyc na scie wrzatkiem. Dorzucic do
jajkja i
awokado, dodac
serek i wymieszac. Przyprawic do smaku
czosnkiem ,
sola i
pieprzem. Podawac najlepiej z ciemnym
chlebem. Mozna na kanapkach polozyc plasterki
jajka lub
rzodkiewki.

Przepis z: "Nowa kuchnia polska Gazety Wyborczej"- "Spotkanie bialo- zielone" 20 kwietnia 2006 r.