Wykonanie
« Brioszki z
imbirem i limetkaChrupiace pralinki »Bardzo smaczne na obiad.

Dla 4 osob:400 g
zielonej fasoli szparagowej (mrozona, w sezonie swieza)4
filety z kurczaka (po 200 g)16 plastrow szerokiej
salami2 lyzki
oleju1/4 l rosolu z
kury150 g
smietanki creme frache1 lyzeczka
maki ziemniaczanejsol,
pieprzFasole oczyscic i zagotowac we wrzacej wodzie przez 4-5 minut. Odcedzic.
Filety z kurczaka umyc i osuszyc, przeciac wzdluz na
polowe, aby powstala duza plaska powierzchnia. Posolic i popieprzyc ze wszystkich stron. Na filetach ulozyc po 2 plastry
salami, a na
salami fasole. Zwinac w roladki i pospinac wykalaczkami. Podsmazyc ze wszytskich stron na rozgrzanym
oleju. Dodac rosol, zagotowac, gotowac przez 8-10 minut pod przykryciem. Roladki wyjac, do sosu dodac
smietanke, oraz
make ziemniaczana rozpuszczona w niewielkiej ilosci
wody. Zagotowac az sos zgestnieje, doprawic do smaku. Wlozyc roladki do sosu.Przepis z tygodnika "Laura".czwartek, 29 stycznia 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »