ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki z nadzieniem z fasoli i salami w jasnym sosie.

Drobiowe roladki z nadzieniem z fasoli i salami w jasnym sosie.

nazwa

Wykonanie

« Brioszki z imbirem i limetka
Chrupiace pralinki »
Bardzo smaczne na obiad.
Dla 4 osob:
400 g zielonej fasoli szparagowej (mrozona, w sezonie swieza)
4 filety z kurczaka (po 200 g)
16 plastrow szerokiej salami
2 lyzki oleju
1/4 l rosolu z kury
150 g smietanki creme frache
1 lyzeczka maki ziemniaczanej
sol, pieprz
Fasole oczyscic i zagotowac we wrzacej wodzie przez 4-5 minut. Odcedzic. Filety z kurczaka umyc i osuszyc, przeciac wzdluz na polowe, aby powstala duza plaska powierzchnia. Posolic i popieprzyc ze wszystkich stron. Na filetach ulozyc po 2 plastry salami, a na salami fasole. Zwinac w roladki i pospinac wykalaczkami. Podsmazyc ze wszytskich stron na rozgrzanym oleju. Dodac rosol, zagotowac, gotowac przez 8-10 minut pod przykryciem. Roladki wyjac, do sosu dodac smietanke, oraz make ziemniaczana rozpuszczona w niewielkiej ilosci wody. Zagotowac az sos zgestnieje, doprawic do smaku. Wlozyc roladki do sosu.
Przepis z tygodnika "Laura".
czwartek, 29 stycznia 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/01/Drobiowe-roladki-z-nadzieniem-z-fasoli-i-salami-w.html