Na sniadanie w stylu hinduskim. Choc nie do konca. Bowiem tradycyjne indyjskie sniadanie jest dosc ciezkie. To przede wszystkim rozne placki z nadzieniami, czesto pikantnymi. Moje snaidanie inspirowane Indiami siegnelo do typowo hinduskich przypraw- cynamonu i szafranu.Dla 4 osob:1 dojrzaly owocmango2 nektarynki2 bananysok z cytryny0,1g mielonego szafranu1/2 lyzeczki cynamonu200 g smietany kremowej400 g naturalnego jogurtu70 g brazowego cukrulistki mietyOwoce umyc, ewentulanie obrac i oddzielic od pestki. Nastepnie pokroic na osemki lub talarki, skropic sokiem z cytryny, aby nie sciemnialy. Jogurt wymieszac z 50 g cukru, cynamonem i szafranem, doprawic do smaku sokiem z cytryny. Smietane ubic na sztywno i wymieszac z jogurtem. Owoce ulozyc w mieseczkach, podac jogurt, posypac pozostalym cukrem oraz pokrojonymi listkami miety.Przepis z: "Meine Familie & ich" nr 1/2012Zaciekawionych aranzcaj tego wpisu zapraszam do mojego robotkowego bloga .