Wykonanie
To nieco "oszukane"
czekoladki,
czekolady bowiem w nich ani grama ;) Tylko nieco
kakao. W srodku wygaldaja bardzo
czekoladowo ;) Ale sa to: zdrowe
suszone owoce i
orzechy. I
miod! Dzis zatem co nieco oszukuje, ale co tam, z zapalem przystepuje do mojej dorocznej czekoladkowej akcji ;)
Na ok. 20 sztuk:300 g roznyhc
bakali i orzechow (wzeilam
rodzynki,
suszone morele,
suszona zurawine,
migdaly,
orzechy wloskie i
suszone daktyle)50 g plynnego ale gestego
miodukakao w proszkuskorka otarta z
pomaranczySkorke z
pomaranczy zetrzec jedne
dzien wczesniej i pozostawic do wysuszenia. Wszyskie
bakalie i
orzechy rozdrabniamy w robocie kuchennym na gladka mase. Dodac
miod, wyrobic i formowac kulki, ktore obtoczyc w
kakao wymieszanym ze
skorka pomaranczowa. Przechowywac w lodowce w blaszanej puszcze- czas przydatnosci do spozycia ok. 2 tygodnie. Najlepiej smakuja w temperaturze pokojowej, zatem przed spozyciem na jakas godzine wczesniej wyjac z lodowki.
Przepis uczestniczy w mojej akcji:Przepis z: "Pani" nr 1/2011