Wykonanie
"Hold" dla mojego
meza ;) Acha na
dzien ojca postaralismy sie juz dzis wraz z moim synkiem, ktory pieczolowicie
kartofle tarl ;) Prosta potrawa, ktora przypadnie do gustu na pewno wielu
panom. :)
Dla 4 osob:4
sznycle wieprzowe700 g
kartofli2 lyzki
musztardysol,
pieprzolej do smazenia
Kartofle obrac, ugotowac w oslonej wodzie i ostudzic. Zetrzec na tarce o grubych oczkach. Sznycle przyprawic
sola i
pieprzem, posmarowac kazdego po pol lyzyki
musztardy. Na
musztarde wylozyc 1/4
kartofli i mocno docisnac. Tak przygotowac wszystkie 4 sznycle. Smazyc na rozgrzanym
oleju najpierw na stronie z
kartoflami ok. 5 minut, a nastepnie przelozyc delikatnie na druga strone i smazyc jeszcze 2-3 minuty. Usmazone sznycle trzymac w cieple, np. piekarniku. Kto lubi
moze je jeszcze krotko zapiec z
utartym serem. Podawac z
zielona salata.Przepis dodaje do akcji: