Wykonanie
Mozna ja podac na obiad, bo po czesci jest na cieplo :) Smakowala mi bardzo, ale ja po prostu uwielbiam
ser pod kazda postacia, takze jako czesc skladowa
salatki:)
Dla 4 osob:250 g pomidorkow koktajlowych1 zabek
czosnku200 g lisci
salaty (wzielam lodowa)100 g
wedzonego boczku100 g
sera z blekitna plesnia2 lyzki wloskich orzechow luskanych2 lyzki
octu z
czerwonego wina4 lyzki
oliwyUmyte i osuszone
pomidorki ulozyc w zaroodpornym naczyniu,
czosnek przecisnac przez praske i ulozyc na pomidorkach. Skropic lyzka
oliwy i zapiec przez 10 minut w temperaturze 190°C.
Salate umyc, osuszyc, rozlozyc w salaterkach.
Boczek pokroic w paski, podsmazyc na suchej patelni.
Ser pokroic w kostke,
orzechy posiekac. Na
salate wylozyc
pomidory,
boczek i
ser. Posypac
orzechami. Polac sosem z
octu i pozostalej
oliwy.