ßßß
Cookit - przepis na Waniliowe muffiny z czeresniami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Waniliowe muffiny z czeresniami
Składniki
Czereśnie
Maślak
Margaryna
Cukier
Sól
Cukier waniliowy
Jajko
Mak
Proszek do pieczenia
Jogurt waniliowy
Cukier puder
Wykonanie
Dzis znow
waniliowo
:) I znow
czeresniowo
:)
czeresnie
(lub
wisnie
) moga byc ze sloika lub z zamrazarki.
Na 12 sztuk:250 g
czeresni
175 g
masla
lub
margaryny
do pieczenia175 g
cukru
szczypta
soli
1 opakowanie
cukru waniliowego
4
jajka
300 g
maki
1 opakowanie
proszku do pieczenia
(przeznaczone na 500 g
maki
)75 g
waniliowego jogurtu
125 g
cukru pudru
Czeresnie
umyc, wypestkowac, lub jesli sa juz gotowe osaczyc na sicie, zachowac sok. Foremke muffinkowa wylozyc papierowymi papilotami.
Cukier
,
maslo
, sol i
cukier waniliowy
ubic na puszysta mase.
Make
wymieszac z
proszkiem do pieczenia
. Do masy
maslanej
dodawac po jednym
jajku
i ubijac. Nastepnie dodawac na przemian
make
i
jogurt waniliowy
. Dodac
czeresnie
i wymieszac. Nakladac do foremek. Piec w uprzednio nagraznym piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 20-25 minut.2-3 lyzki soku
czeresniowego
wymieszac z
cukrem pudrem
, mozna dodac
czerwonego barwnika spozywczego
. Lukrem ozdobic muffinki.
Przepis z "
Tina
. Backen. Kuchen für den Sommer" nr. 03/2011Przepis dodaje do akcji:
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2012/03/Waniliowe-muffiny-z-czeresniami.html
Przepisy powiązane
Cytrynowe ciasto ucierane
Cytrynowy baranek wielkanocny z ciasta ucieranego
Babka ze sliwkami i czekolada
Jablecznik z marcepanowa polewa
Krajanka z grzancem (Glühweinkuchen)
Składniki powiązane (0)