ßßß
 
            
         Dla 4 osob:500 g jableknieco wody100 g cukru50 g masla100 g tartej bulki170 g smietany kremowkiJablka obrac, wyciac gniazda nasienne, pokroic na kawalki, zalac niewielka iloscia wody i ugotowac do miekkosci. Nastepnie przetrzec przez sito lub ugniesc tluczkiem do ziemniakow na gladka mase. Odstawic do schlodzenia. Dodac polowe cukru i wymieszac. Maslo rozpuscic na patelni. Dodac tarta bulke i pozostaly cukier. Mieszajac smazyc, az masa bedzie lekko brazowa. Przelozyc na talerz do schlodzenia. Smietane ubic na sztywno. W pucharkach ukladac naprzemiennie warstwami jablka, tarta bulke i bita smietane. Ozdobic na wierzchu kleksem bitej smietany i bulka tarta. Schlodzic.
Dla 4 osob:500 g jableknieco wody100 g cukru50 g masla100 g tartej bulki170 g smietany kremowkiJablka obrac, wyciac gniazda nasienne, pokroic na kawalki, zalac niewielka iloscia wody i ugotowac do miekkosci. Nastepnie przetrzec przez sito lub ugniesc tluczkiem do ziemniakow na gladka mase. Odstawic do schlodzenia. Dodac polowe cukru i wymieszac. Maslo rozpuscic na patelni. Dodac tarta bulke i pozostaly cukier. Mieszajac smazyc, az masa bedzie lekko brazowa. Przelozyc na talerz do schlodzenia. Smietane ubic na sztywno. W pucharkach ukladac naprzemiennie warstwami jablka, tarta bulke i bita smietane. Ozdobic na wierzchu kleksem bitej smietany i bulka tarta. Schlodzic. Przepis dodaje do akcji:Przepis z pisma supermarketu Edeka "Mit Liebe. Das Genussmagazin" nr 04/2015
Przepis dodaje do akcji:Przepis z pisma supermarketu Edeka "Mit Liebe. Das Genussmagazin" nr 04/2015