ßßß
Dwuznaczność wskazana :)Lecz nie poświęcę całego wpisu dziewczynie dzierżącej w rękach boski trunekPoświęcę go przepisowi na ciasto, tak pospolite w smaku, że aż pyszne. Kompatybilne z wszystkim dodatkami świata.Gwarantuję - zero posmaku piwa, a miliony doznań :) Miękkie i .. a co tam, ten przepis trzeba chociaż raz wypróbować i się przekonać :D
Składniki (na 16 porcji):4 jajamąka pszenna 320gpół szklanki cukru pudruolej 100g1 szklanka jasnego piwa2 łyżeczki proszku do pieczeniaopakowanie cukru waniliowego (16g)Jajka ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, a następnie olej. Pod koniec stopniowo dodawaj piwo. Masę przelej do formy-pierścienia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Wartość Kaloryczna 175 kcal ( 1 porcja )Białko 3,7 gWęglowodany 21 gTłuszcz 8 g