Wykonanie
Dwuznaczność wskazana :)Lecz nie poświęcę całego wpisu dziewczynie dzierżącej w rękach boski trunekPoświęcę go przepisowi na ciasto, tak pospolite w smaku, że aż pyszne. Kompatybilne z wszystkim dodatkami świata.Gwarantuję -
zero posmaku
piwa, a miliony doznań :) Miękkie i .. a co tam, ten przepis trzeba chociaż raz wypróbować i się przekonać :D
Składniki (na 16 porcji):4
jajamąka pszenna 320gpół szklanki
cukru pudruolej 100g1 szklanka
jasnego piwa2 łyżeczki
proszku do pieczeniaopakowanie
cukru waniliowego (16g)
Jajka ubij z
cukrem pudrem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodawaj
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
cukrem waniliowym, a następnie
olej. Pod koniec stopniowo dodawaj
piwo. Masę przelej do formy-pierścienia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Wartość Kaloryczna 175 kcal ( 1 porcja )
Białko 3,7 gWęglowodany 21 gTłuszcz 8 g