Wykonanie
Kurczak kura kogut. Czy to To samo? Odwieczna pytajnia.Na patyku, na grillowo, na majowo jeszcze
mięso z warzywami na patyku. Szaszłyki. Proste i szybkie w wykonaniu i smaku, ale tak cieszące podniebienie. Dawka witamin,
białka i radości na talerzu.


Składniki (na 4 szaszłyki):
pierś z kurczaka 300 g1
żółta papryka1
czerwona papryka2
cebule1 łyżka
olejupieprz,
sóllubczykdługie wykałaczkiPierś umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Papryki umyj i oczyść z niejadalnych części. Podziel na mniejsze kwadraty.
Cebule obierz i posiekaj w talarki. Na wykałaczki nadziewaj naprzemiennie
cebulę,
papryki i
mięso. Gotowe szaszłyki przypraw
pieprzem,
solą i
lubczykiem. Obsmażaj je na patelni na 1 łyżce
oleju.

Wartość Kaloryczna 1 55 kcal (1 szaszłyk)
Białko 17,9 gWęglowodany 7 , 3 gTłuszcz 5 , 6 g