Wykonanie
Lato lato, bardzo letnio. W ogrodzie nieskromnie uśmiechają się do mnie z czubka drzewa czerwone mordki -
czereśnie.
Wiśnie. Dobre rzeczy. Dlatego wciskam je do kuchni/obiadu ile wlezie. Chłodników czas tylko w lecie. Tylko w lecie chłodników czas. Niczym deserek. Niczym kolacja.Bazą mogą być też
wiśnie,
maliny,
truskawki, a nawet
borówki.

Składniki ( na ok. 1100g zupy):0,5 kg wydrylowanych
czereśnisok z połówki
cytryny3 łyżki
cukru brązowego/trzcinowego3
goździki1 litr
wodypół łyżeczki
cynamonu150g
jogurtu naturalnegoWydrylowane
czereśnie włóż do garnka i wymieszaj z
sokiem z cytryny,
goździkami,
cukrem i
cynamonem. Zalej 1 l
wody i gotuj ok 30 minut czyli do momentu, aż
owoce będą miękkie. Zdejmij z ognia i zblenduj na gładko. Delikatnie wmieszaj łyżką
jogurt naturalny.Podawaj schłodzony. ;)Wartość Kaloryczna 52 kcal (100 g zupy)
Białko 1,1 gWęglowodany 10 , 7 gTłuszcz 0 , 3 g