Mięciutkie, waniliowe muffiny z kruchą niespodzianką w postaci rewelacyjnych paluszków - nie słonych a w czekoladzie i to podwójnych (idealne dla mnie!). Wyjątkowo prosty i szybki przepis, dodatkowo muffiny wyglądają ciekawie :)Składniki na 14 sztuk:1 op. Podwójnych Czekoladowych Paluszków BeerFingers250 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej2 jajka150 g cukru1 opakowanie cukru z wanilią (lub cukru waniliowego)100 ml oleju roślinnego250 ml maślankiWykonanie:Czekoladowe paluszki kruszymy na kawałki około 2 cm, zostawiając kilka do ozdobienia gotowych muffin. Mieszamy pokruszone z mąką, proszkiem do pieczenia i sodą.Jajko mieszamy z cukrami, olejem i maślanką. Do mokrych składników dodajemy suche i szybko mieszamy.Papilotki wypełniamy ciastem i pieczemy przez około 20-25 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni.Po upieczeniu wyciągamy muffiny z piekarnika, jednak pozostawiamy na kilka minut w formie, żeby nie straciły kształtu.Jeszcze ciepłe ciastka przystrajamy kawałami paluszków - czekolada się na nich rozpuści i przyklei paluszki do muffin.Smacznego! :)