Wykonanie

Co ja Wam
będę pisać,
jeżyn mam już przesyt ... ale dobra muffinka nie jest zła ;). Zresztą, zawsze można zrobić z
malinami ... Z przepisu Dziuuni.Składniki suche:2,5 szklanki
mąki pszennej¾ szklanki
cukru2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cukru waniliowegoszczypta
soliSkładniki mokre:50 g roztopionego
masła2 roztrzepane
jajka1¼ szklanki
mlekaPonadto:
jeżyny świeże lub mrożone, mogą również być
maliny - 2 pełne
kubkiWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, w drugim naczyniu wymieszać mokre. Połączyć razem, wymieszać szybko i mało dokładnie - mogą pozostać grudki. Wmieszać
jeżyny.Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC. Z przepisu wyszło mi 19 muffinek.Smacznego :)