ßßß
Co ja Wam będę pisać, jeżyn mam już przesyt ... ale dobra muffinka nie jest zła ;). Zresztą, zawsze można zrobić z malinami ... Z przepisu Dziuuni.Składniki suche:2,5 szklanki mąki pszennej¾ szklanki cukru2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowegoszczypta soliSkładniki mokre:50 g roztopionego masła2 roztrzepane jajka1¼ szklanki mlekaPonadto:jeżyny świeże lub mrożone, mogą również być maliny - 2 pełne kubkiWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, w drugim naczyniu wymieszać mokre. Połączyć razem, wymieszać szybko i mało dokładnie - mogą pozostać grudki. Wmieszać jeżyny.Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC. Z przepisu wyszło mi 19 muffinek.Smacznego :)