Wykonanie
![](/Data/Images/www.mojewypieki.com\przepis_slash_gofry---lekkie-i-chrupiace/l/-532867394.jpg)
Najlepsze gofry - c hrupiące, lekkie jak piórko :-). Gofry rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu
białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. P yszne z
bitą śmietaną i
owocami.Składniki:2 szklanki
mąki pszennej2 szklanki
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli1 - 2 łyżki drobnego
cukru do wypieków1/3 szklanki
oleju słonecznikowego2
jajka (
żółtka oddzielone od
białek)Rozgrzać gofrownicę.Wszystkie składniki oprócz
białek zmiksować na gładką masę.
Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z
ciastem.Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z
bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.Smacznego :-).
![](/Data/Images/www.mojewypieki.com\przepis_slash_gofry---lekkie-i-chrupiace/l/2025723604.jpg)
![](/Data/Images/www.mojewypieki.com\przepis_slash_gofry---lekkie-i-chrupiace/l/-190900557.jpg)
Przepis autorstwa Bajaderki (forum CinCin).