Wykonanie

Jeśli kochacie nutellę i
truskawki, a nie macie czasu na bardziej skomplikowany poczęstunek, jak dobrze, że właśnie zajrzeliście na Moje Wypieki ;-). Wszystko tu jest proste, wykonanie jest ekspresowe, ale z jakim rezultatem! Ponadto
truskawki naprawdę dobrze komponują się z nutellą. Całość dopełnia smaczne i kruche
ciasto francuskie (najlepsze na
maśle), i naprawdę nic się nie stanie jeśli poratujecie się w tym przypadku
ciastem kupnym. W upały
ciasto francuskie jest trudniejsze w przygotowaniu, więc będzie Wam to wybaczone ;-).Składniki na około 20 sztuk:1 opakowanie
ciasta francuskiego na
maśle (ok. 375 g)pół słoiczka nutelli100 g
truskawekcukier puder do oprószeniaposiekane
pistacje do oprószenia, opcjonalnieStolnicę oprószyć
mąką. Wyłożyć na nią
ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone - wcześniej odmrozić). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie
kurczy się podczas pieczenia).Z ciasta wycinać duże
serca, około 8 - 10 cm średnicy, foremką do
ciastek. Przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na środek każdego
serca nakładać pełną łyżeczkę nutelli i kilka plasterków
truskawki.Piec w temperaturze 220ºC przez 15 - 17 minut do złotego koloru. Przestudzić, oprószyć pudrem i posypać
pistacjami, podawać.Smacznego :-).



Źródło inspiracji - passionateaboutbaking.com .