Wykonanie
            Ciasto niezwykle proste w przygotowaniu, bardzo smaczne, miękkie, wilgotne i aromatyczne. Bardzo szybko zniknęło ze stołu, dawno nie musiałam tak się spieszyć z robieniem zdjęć ;-). Polecam :-).Składniki:175 g zmielonych 
migdałów175 g 
masła120 g jasnego 
brązowego cukru175 g 
mąki pszennejpół łyżeczki 
proszku do pieczeniapół łyżeczki 
sody oczyszczonej1 łyżeczka 
cynamonu1 
jajko1 
żółtko450 g 
truskawek, odszypułkowanych, przekrojonych na pół, większe na ćwiartkiPonadto:
cukier puder do posypaniaWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Mikserem bardzo dokładnie zmiksować wszystkie składniki ciasta (oprócz 
truskawek). Otrzymane ciasto będzie bardzo gęste, wręcz 'ciasteczkowo' gęste.Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wylepić dno formy, na nią równomiernie wyłożyć 
truskawki, na górę wyłożyć drugą część ciasta.Piec w temperaturze 180ºC przez 60 - 65 minut. Jeśli będzie zbyt szybko się rumienić przykryć folią. Po wystudzeniu oprószyć 
cukrem pudrem.Smacznego :-).

Źródło przepisu - GoodFood '101 tempting desserts'.