Genialnie proste i szybkie w przygotowaniu racuchy-placuchy z serka wiejskiego i serka typu Quark. Oczywiście można zastapic dowolnym serkiem np. Philadelphia .Na 15 średniej wielkości racuchów użyłam :200g serka wiejskiego100g serka quark1 jajkook 5 łyżek mąki pszennej ( w razie zbyt rzadkiego ciasta, dodać więcej)ok 50 ml mlekaotarta skórka z cytrynyłyżka miodułyżeczka proszku do pieczenia1 średni dojrzały bananZmiksowałam jajko z mlekiem, miodem, mąką i proszkiem. Dodać serki i skórkę. Wymieszać tylko do połączenia składników . Banana pokroiłam na cienkie plasterki i dorzuciłam do masy pod sam koniec mieszania. Smażyłąm racuszki na rozgrzanym maśle , aż zezłociły się z obu stron, lekko przyciskająć. Wtedy też na powierzchi , pojawiały się małe 'bąbelki' z serka wiejskiego- skojarzenie synka- ropuszki :)