ßßß
Cookit - przepis na Przepisy użytkowników
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Przepisy użytkowników
Składniki
Jajko
Kakao
Cukier
Mąka
Mąka ziemniaczana
Olej
Proszek do pieczenia
Wykonanie
Krem
pomarańczowy
pochodzi z Przepisu Pani dorotki od
tortu
ESTERHAZY - PYCHOTKA
Krem czekoladowy
u mnie to
bita śmietana
z dodatkiem
kakao
i
cukrem pudrem
.
Biszkopt
:8
jajek
8 łyżek
kakao
szklanka
cukru
szklanka
mąki
tortowejpół szklanki
mąki ziemniaczanej
2 łyżki
oleju
1łyżeczka
proszku do pieczenia
.MOŻNA RÓWNIEŻ użyć dowolnego przepisu na
biszkopt
czekoladowy
.
Białka
ubijamy, dodajemy
cukier
i dalej ubijamy, dodajemy
żółtka
, ubijamy.Dodajemy
mąki
,
olej
,
proszek do pieczenia
kakao
i mieszamy łyżką.Pieczemy w 170 stopniach około 25-30 min.Ciasto po ostygnięciu musimy przekroić na 3 części,dół smarujemy kremem
pomarańczowym
, środek
bitą śmietaną
,górę kremem
pomarańczowym
. Dekorujemy górę.
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/757/tort-z-kremem-pomaranczowym-i-czekoladowym
Przepisy powiązane
PLACEK NA PEPSI
vol. 206^^ ciasto z owocami.
"Niewinne" brownie
Ciasto Zebra
Zebra ,najlepsza!
Składniki powiązane (0)