Ciasto:2 szkl. wody1 kostka margaryny2 szkl. mąki8 jajekszczypta soli1 łyżeczka proszku do pieczenia (do ciasta parzonego nie dodaje się proszku ale odrobina spowoduje że wyrosną ładne górki :))Wodę z margaryną gotujemy aż margaryna się rozpuści. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy sól,mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy aż masa będzie jednolita. Odstawiamy aby przestygło (nie może być zimne, najlepiej żeby było ciepłe ale nie gorące). Jak już przestygnie dodajemy jajka i ubijamy. Całość wylewamy na 2 wysmarowane blaszki wyłożone papierem. Pieczemy w 200 stopniach ok 25-30 min. aż się mocno zarumieni.Krem:4 szkl. mleka4 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennejcukier waniliowy50 dkg masła (lub margaryny, kwestia gustu)2 żółtka1 1/2 szkl. cukruObie mąki łączymy ze sobą i zalewamy 2 szklankami mleka, szklankami mleka,mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji bez gródek. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko zacnie się gotować łączymy z masą z mleka i oby mąk, mieszamy intensywnie do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia (aż będzie letnie). Gdy jest już letnie mieszamy z masłem, następnie z żółtkami. Gdy jest gotowa przekładamy upieczone spody masą, posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki aby masa zgęstniała.Lub druga wersja składnikowa na krem:40 ml. mleka6 żółtek15 dkg cukru6 dkg mąki pszennej6 dkg mąki ziemniaczanej1 masłoWykonać jak wcześniejszy krem :) Ten używałam do eklerów w cukierni :)Smacznego :)