Wykonanie
Śniadanie to poważna sprawa. Napędza nas przez cały dzień i aby Was zachęcić do tego polecam ten przepis. Szybki, łatwy i co najważniejsze przesmaczny.Zapraszam po więcej na mojego bloga http://rabarbarowomi.blogspot.com/Składniki :1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli1,5 łyżki
cukru2 duże
jaja (roztrzep je w oddzielnej misce)30g.
masła (roztop i ostudź)250/300 ml
mleka225g.
mąki kukurydzianej (ja dałam pszenną bo taką miałam)Przygotowanie:Przesiej
mąkę, dodaj
sól,
cukier i proszek. Roztrzepane
jajka dodaj do suchych i wystudzone
masło. Wymieszaj. Stopniowo dodaj
mleko ale uważaj bo masa ma
mieć gęstość gęstej
śmietany.Podczas smażenia trzeba obserwować czy górna strona naleśnika ma pęcherzyki powietrza.Jeśli tak to obracamy. Najlepiej smaż na prawie najwyższym / średnim stopniu ciepła.Możesz smażyć na
maśle klarowanym lub
oleju. Choć oryginalnie powinno się je smażyć na
maśle.