NA CIASTO:* 250 g mąki* 100 g masła* 2 jajka* łyżka śmietany* 5 łyżek cukru pudru* szczypta soliNADZIENIE:* 100 ml śmietany kremówki* 100 g serka mascarpone* tabliczka białej czekolady* borówkiWykonanie:1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200C około 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy ciasto, żeby wystygło.2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok. Ubijamy śmietanę. Do serka mascarpone dodajemy ostudzoną czekoladę, an następnie ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Masę rozlewamy na ciasto, a na niej układamy borówki I ścieramy skórke z cytryny.. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.