Wykonanie
Przepis pochodzi z 'Easy Muffins'.Składniki (na ok. 12 muffinek):260 g
mąki pszennejłyżka
proszku do pieczeniapłaska łyżeczka
cynamonuszczypta
soli100 g
cukru250 g
jabłek, pokrojonych w kostkę (waga po obraniu)2
jaja260 g
kefiru80 g
masła, rozpuszczonego i ostudzonegoKruszonka:50 g
mąkipół łyżeczki
cynamonu35 g
masła25 g
cukru demeraraWymieszać wszystkie składniki na kruszonkę. Jak ktoś lubi dużo kruszonki można zrobic ją z 1 , 5 porcji.Tradycyjnie przygotować ciasto ma muffiny mieszając suche i mokre składniki osobno. Na końcu zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać niedbale, dodać
jabłka, przełożyć do foremek. Posypać kruszonką i piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st.Smacznego! :)