ßßß
Cookit - przepis na 3-czekoladowe brownies
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
3-czekoladowe brownies
Składniki
Czekolada gorzka
Czekolada
Maślak
Jajko
Zapach waniliowy
Cukier
Mak
Kakao
Śmietana
Wykonanie
Najlepszy przepis na brownie, znaleziony w necie na niemieckiej stronie. Oblednie
czekoladowe
, wilgotne, bardzo sycace i bardzo niezdrowe, ale za to jakie pyszne!!!!!!!!200 g
gorzkiej czekolady
200 g
mlecznej czekolady
100 g
bialej czekolady
125 g
masla
2
jajka
aromat waniliowy
(4-5 kropli)125 g
cukru
125 g
maki
50 g
kakao
200 g
smietany
(30-36% tluszczu)wykonanie:Blaszke o wymiarach 20x20 cm wysmarowac tluszczem i wylozyc papierem do pieczenia.
Czekolady
oddzielnie posiekac. 125 g
gorzkiej czekolady
i
maslo
rozpuscic w kapieli
wodnej
. Nastawic piekarnik na 200°C.
Jajka
ubic z
cukrem
na puszysta mase, dodac
aromat waniliowy
. Stopniowo dodawac
kakao
i 125 ml
smietany
. Dodac roztopiona z
maslem
gorzka czekolade
. Stopniowo dodawac
make
, dobrze zmiksowac. Dodac posiekana biala i 125 g
mlecznej czekolady
, wymieszac.Mase przelozyc do formy i piec 25 min (200°C). Wystudzic w bratniku.Przygotowac polewe:Pozostale 75 g
mlecznej
i 75 g
gorzkiej czekolady
rozpuscic w kapieli
wodnej
. Stopniowo dodac 75 ml
smietany
, dobrze wymieszac, rozprowadzic na wystudzonym brownies.
Źródło:
http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/411/3-czekoladowe-brownies
Przepisy powiązane
Ciemoczekoladowe muffinki z czekoladowymi groszkami
Najprostsze brownie
Waniliowe serduszka na walentynki
Brownie z białą czekoladą
Czekoladowy mus na dwie nuty
Składniki powiązane (0)