ßßß
200g gorzkiej czekolady ( min 70%)100g białej czekolady225g masła3 jajka275g cukru135g maki1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki aromatu waniliowegoPrzygotowanie:Piekarnik nagrzewam do 170 stopni (góra-dół), foremkę smaruję tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia.Gorzką czekoladę rozłamuję na małe kawałki i razem z masłem roztapiam w rondelku. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.Jajka ubijam razem z cukrem i aromatem waniliowym na puch, następnie do jajek dodaję przestudzoną czekoladę, miksuję na wolnych obrotach do połączenia składników.Następnię dodaję przesianą mąkę i sól. Mieszam na wolnych obrotach.Białą czekoladę kroję w drobną kosteczkę. Dodaję ją do masy czekoladowej i delikatnie mieszam szpatułą.Całość wykładam na blaszkę.Piekę ok 25 minut do tzw suchego patyczka.Pozostawiam do wystudzeniaGotowe brownie na wierzchu powinno mieć charakterystyczną pękającą "skórkę" a w środku powinno pozostać wilgotne.Smacznego :)