ßßß Cookit - przepis na Babeczki budyniowe

Babeczki budyniowe

Wykonanie

Składniki:
CIASTO NA 12 BABECZEK
64 g budyniu w proszku o smaku krówki bez cukru
12 dag masła
1 jajko
2,5 łyżki mleka
9 dag cukru
6,5 dag mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
troszkę sody oczyszczonej (na czubek łyżeczki)
POLEWA CZEKOLADOWA
8 kosteczek czekolady deserowej
4 łyżeczki masła extra
perełki do dekoracji
Przepis: Proszek budyniowy wymieszać z mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać cukier i dalej ucierać. Dodać jajko i znów ucierać. Następnie dodać mleko i wsypać suche składniki. Całość wymieszać do połączenia się składników.
Formę na babeczki wyłożyć średniej wielkości papierowymi papierkami . Ciasto przełożyć łyżeczką do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 20 - 25 minut. Po upieczeniu babeczki wystudzić na kratce.
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/305/babeczki-budyniowe